Delta EMEA hoofdkantoor te Hoofddorp

Omvangrijke renovering en upgrademaatregelen zorgen in het Delta EMEA hoofdkantoor in Hoofddorp voor een hedendaags binnenklimaat. Er zijn door de maatregelen 45% energiebesparingen per jaar mogelijk, wat mede heeft bijgedragen aan de ontvangst van het BREEAM-certificaat.

Veel besparingsmaatregelen zijn toegepast in het Delta hoofdkwartier. Onder andere het 'Delta Energy Online' programma is toegepast, een nieuwe energie-oplossing met 58,34kW aan zonnepanelen en een Delta PV-omvormer zijn geïmplementeerd, samen met een gebouwbeheersysteem en een zeer moderne LED lichtoplossing zijn gerealiseerd.

Gebouwbeheersysteem

Bij het pand is een intelligent gebouwbeheersysteem gebruikt wat gebaseerd is op LOYTEC-technologie. Dit op de toekomstgerichte, cloud-ready platform is open voor alle communicatieprotocollen en maakt daardoor effectieve en kostenefficiënte gebouwautomatisering mogelijk, alsmede milieuvriendelijk gebouwmanagement. Alle HVAC-regelingen, verlichting en energiesystemen zijn met het gebouwbeheersysteem verbonden en worden van daaruit geregeld.

LED verlichting

Hoogefficiënte LED verlichting, intelligente sensoren en actuatoren zijn samen met het LOYTEC DALI-lichtsysteem in het gebouwbeheersysteem geïntegreerd en vormen samen uitstekend lichtsysteem. Dankzij de constantlichtregeling in combinatie met bezetting van een ruimte wordt er visuele behagelijkheid gecreëerd en energiebesparing gerealiseerd. De dimfunctie houdt ook rekening met het omgevingslicht.

Dankzij het behalen van een BREEAM-certificaat was de opening van het pand in april 2017 nog feestelijker. Het pand is gewaardeerd als 'zeer goed' door een onafhankelijk bureau. Dit laat zien dat ook bestaande gebouwen succelvol verduurzaamd kunnen worden.

Specificaties

Plaats: Hoofddorp, Nederland
System integrator: Numan & Kant B.V.
Topologie: OPC UA, OPC XML DA, BACnet® IP, Modbus-RTU, Modbus-TCP, DALI, KNX-IP, KNX-TP, M-Bus

Merken:
Toegepaste producten:
  • LROC Room controllers
  • LDALI Controllers
  • LDALI Multisensoren
  • LIOB I/O-Modules
  • LVIS Touchpanels
  • LINX Automation servers
  • HTF50 Temperatuursensoren
  • 761P Radiatorafsluiters
  • APR-40405 Thermische aandrijvingen

Aan het laden
Aan het laden