Over ons

Van zolderkamer naar hightech pand

Vedotec is een echt familiebedrijf, sinds 2002. Vanuit zijn zolderkamer bouwde oprichter Piet van Veelen hard aan het bedrijf, dat vandaag de dag is uitgegroeid tot de grootste leverancier in gebouwautomatisering van Nederland.

Piet startte met een vijftal merken. Door de snelle groei verhuisde Vedotec in 2005 naar een groter pand in Capelle aan den IJssel. Het assortiment breidde uit naar een compleet aanbod voor meet- en regeltechniek en gebouwautomatisering. In 2011 verhuist Vedotec naar een pand in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een energieneutraal pand vol zonnepanelen, afgesloten van het gas en elektrische auto’s kunnen er worden opgeladen. Dit geldt zeker voor ons gloednieuwe pand in Rotterdam Nesselande. Sinds 2023 zitten wij in één van de duurzaamste panden van Nederland. Als one-stop-shop leveren wij direct vanuit ons magazijn. Bijscholing vinden wij niet meer dan normaal. En dan niet 1 keer per jaar. Speciaal hiervoor is er een trainingsruimte en elke ontwikkeling die er bij onze productpartners is, pakken wij mee. We leren van elkaar en helpen elkaar continue verder.

Ondernemen zit in de familie. In 2017 neemt zoon Marien het stokje van Piet over. Waar Marien de dagelijkse leiding over het bedrijf heeft, is Piet ook nog sterk betrokken bij het bedrijf: hij is verantwoordelijk voor de financiën, de uitgave van de inmiddels beroemde ‘Dikke Blauwe’ catalogus en hij fungeert als klankbord voor zijn collega's. 
Bekijk de

Betrokken partnerschap

Wij doen wat we beloven. Net als onze partners waar we graag mee samenwerken. Bij Vedotec zijn we open en eerlijk. Wij zijn trots op waar we vandaan komen en werken elke dag hard om onze klanten te helpen waar we maar kunnen. Dit doen we met een eigen supportteam, we verzorgen zelf trainingen en houden altijd de laatste ontwikkelingen bij.

Eén grote demo-ruimte

Van ieder merk dat we leveren zit er wel iets in ons energie-neutrale pand. Alle onderdelen komen samen in de regelkast. De ruimte worden bediend met een LPAD van Loytec, de luchtkwaliteit wordt gemeten met sensoren van S+S Regeltechnik en het water stroomt door Pettinaroli PICV's. Zo weten we precies wat we verkopen en wat onze klanten ermee kunnen. Ons pand is dus eigenlijk één grote demo-ruimte! Onze gedegen logistieke afdeling zorgt ervoor dat alles netjes en op tijd geleverd wordt.
Aan het laden
Aan het laden