Jola Spezialschalter is gespecialiseerd in oplossingen voor lekkagedetectie en niveaumeting voor vrijwel alle vloeistoffen. Jola levert hiervoor standaardproducten, maar is ook expert op het gebied van maatwerkoplossingen. 

Lekkagedetectie

Lekkage kan op veel plekken voorkomen. Jola heeft voor producten die toegepast kunnen worden in hele gebouwde omgeving. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Datacenters & serverruimtes
  • Laboratoria
  • Ziekenhuizen & zorginstellingen
  • Musea & bibliotheken
  • Kelders & ketelhuizen
  • Schakelkasten & schakelruimtes
  • Magazijnen
Uiteraard worden niet op alle plekken dezelfde eisen gesteld. Vaak moet een detector geplaatst worden op een vloer en direct alarm geven bij de eerste waterdruppels, soms is dit niet nodig en mag er wel een laagje water staan. Hiervoor heeft Jola een uiteenlopend assortiment een elektroden. Denk hierbij aan plaatelektroden, wandelektroden, hangelektroden, band- en kabelelektroden, staafelektroden en nog meer. 
De plaatelektroden kunnen geplaatst worden op een vloer waarbij er direct alarm is bij de eerste druppels water op de vloer. De wandelektroden en staafelektroden kunnen hoger gemonteerd worden zodat pas alarm volgt wanneer er een paar centimeter water staat. De band- en kabeleketroden kunnen gebruikt worden om lekkage te detecteren binnen de isolatie van een vloeistofleiding. Hierdoor volgt er al alarm voordat er vloeistof op een vloer druppelt. 

Veel opties

Jola heeft lekkagesensoren voor geleidende vloeistoffen, maar ook voor slecht-geleidende en niet-geleidende vloeistoffen. Denk aan demiwater in laboratoria of olie en brandstof. Daarnaast zijn van veel types ook varianten leverbaar voor in explosieveilige zones (Ex/ATEX). Bovendien kan u kiezen uit verschillende voedingen, 24V of 230V, maar ook of u een relais wilt gebruiken of dat de detector direct wordt aangesloten op de potentiaalvrije ingang van uw GBS of PLC.

Olie-op-waterdetectie

Een bijzonder apparaat tussen de lekkagedetectoren is de olie-op-waterdetectie. Hiermee kan, de naam zegt het al, olie gedetecteerd worden op het water. Dit wordt veel toegepast bij opslagtanks van de grote oliemaatschappijen. Ook deze is zowel in een standaarduitvoering als in een Ex-uitvoering leverbaar.

Bestel direct de HockeypuckNiveaumeting

Jola levert een brede range aan producten voor niveaumeting in vloeistoffen. Van een standaard vlotterschakelaar voor in water tot zeer uitgebreide dompelsondes met meerdere niveaus of magneetschakelaars. Een aantal producten hiervaan kunt u vinden in onze shop.

Speciale oplossingen

Omdat veel producten van Jola maatwerk zijn kunt u voor speciale toepassingen het best contact met ons opnemen zodat wij u verder kunnen helpen. Ons team heeft bij de Jola fabriek in Duitsland producttrainingen gevolgd zodat wij u hierbij adequaat kunnen helpen. Mochten we er onverhoopt niet uit komen, dan is dat geen probleem. Wij hebben direct contact met de technische afdeling van Jola en kunnen altijd de hulp van hun experts inroepen om tot een passende oplossing te komen. 
Heeft u een specifieke vraag? Neem contact op via 088 833 68 00 of verkoop@vedotec.nl.

Over Jola

Assortiment Jola

Laatste Jola nieuws

Aan het laden
Aan het laden