Pettinaroli

De Italiaanse firma Pettinaroli produceert en levert een brede range aan kleppen en afsluiters voor gebouwautomatisering.

EvoPICV

Pettinaroli levert de drukonafhankelijke regelafsluiter EvoPICV in verschillende uitvoeringen en groottes. Een PICV is een afsluiter die toegepast kan worden in warm- en koudwatersystemen om te voorzien in:
  • Flow controle - door middel van een modulerende regeling of open/dicht output
  • Flow regulering - maakt het mogelijk het debiet in te stellen op de vooraf gespecificeerde waarde
  • Controle over drukverschil - verzekerd een constant drukverschil in de afsluiter ongeacht veranderingen in pompsnelheid of het sluiten van een klep ergens in het systeem.
Dit betekent dat elke PICV 3 verschillende afsluiters, die anders nodig zijn, vervangt. Namelijk de regelafsluiter, 2-wegafsluiter en de drukverschil-regelafsluiter.

Maten

De EvoPICV is leverbaar vanaf ½" (DN15) met een doorlaat van 150 liter per uur tot maar liefst 10" (DN250) met een maximale flow van 500.000 liter per uur. Deze zijn leverbaar met bijbehorende aandrijving, bijvoorbeeld een thermische servomotor bij de kleinere EvoPICV's (91-serie), een elektro-motorische actuator bij de grotere EvoPICV's (83-/93-serie) of een smart actuator bij de allergrootste uitvoeringen (94-serie).
Sinds kort is er ook een compacte EvoPICV beschikbaar met alleen de belangrijkste kenmerken, dit is de 92-serie Dynasty.

Wilt u meer weten over de werking van een PICV? Lees dan hier verder.
EvoPICV 91-serie
EvoPICV 83-serie
EvoPICV 94-serie (inclusief Smart actuator)

Pettinaroli commissioning solutions

De Pettinaroli commissioning solutions (PCS) zijn bedoeld als commissioning/inbedrijfstelling- en onderhoudkits voor fancoils. De veelzijdige range van afsluiterassembladesets voor fancoils, koelplafonds en ander hydraulische aansluitunits bieden significante voordelen ten opzichte van standaardproducten, voor zowel ontwerpers en adviseurs, als voor installateurs, inbedrijfstellers en de gebruiker. 
De afsluiterassemblageset is een modulair systeem om de behoefte aan een spoelsysteem, balanceren van de stroming, isolatie en temperatuurregeling voor een individueel aan te sluiten regelunit in één set te combineren. 
Pettinaroli's geprefabriceerde assemblagesets garanderen dat alle noodzakelijke componenten om een succesvolle installatie op te bouwen in één pakket aangeleverd worden. Bovendien, off-site assemblage en testprocedures verminderen dure werktijd op de bouwplaats en verlagen de kansen op fouten met de daarbij behorende kosten significant. 
De units zijn leverbaar in manueel/automaat/drukonafhankelijke gekarakteriseerde regelafsluiters. Ze bieden verschillende niveaus van functionaliteiten om ook uw niveau- en budgetwensen te vervullen.
XT600
XT801
XT850

Filterbal

De FILTERBALL® van Pettinaroli is een aan/uit kogelkraan met een uitwisselbare cylindrische filter die eenvoudig te inspecteren en uit te nemen is voor standaard onderhoudsactiviteiten. De afsluiter heeft daarvoor twee belangrijke functies: Perfecte afdichting van de kogelkraan en nauwkeurige filtering van de vloeistof, zodat haar grote betrouwbaarheid de componenten van het complete gebouw beschermen.
In vergelijking met de gebruikelijke toepassing van twee afsluiters, buiten het duidelijke kostenvoordeel, eenvoudige installatie en minder gebruikt van ruimte, zorgt de FILTERBALL® voor minder verlies van flow*. Dit zorgt ervoor dat de FILTERBALL® geschikt is voor veel toepassingen, in het bijzonder bij gebruik in hygiënische en gezondheidsomgevingen, bijvoorbeeld ziekenhuizen, zelfs wanneer er schoonmaakmiddelen aan het water toegevoegd zijn.

*Let op: de FILTERBALL® afsluiter in vergelijking met een Y-type filter staat meer dan een dubbele flow toe, uitgaande van dezelfde verliezen.
Voorbeeld:
  • FILTERBALL® 1”: KV (1 bar) = 14,5 m³/h
  • Y-type 1”: KV (1 bar) = 7,0 m³/h
Image title

6-wegafsluiter

De zeswegafsluiter van Pettinaroli (63-serie) is ontworpen met de decennia-lange ervaring in grote HVAC-projecten door heel Europa in gedachte. Vierpijpssystemen worden in toenemende mate steeds gewoner, maar het automatisch en technisch beheren blijken lastig in de praktijk. De engineers van Pettinaroli kregen hierdoor de input voor het ontwerpen van een compacte en functionele oplossing zoals de 63/2S zeswegkogelkraan.

Veel meer producten

Naast bovengenoemde HVAC oplossingen biedt Pettinaroli een breed assortiment aan waterzijdige producten voor verwarming, koeling of doorstroming. Denk hierbij aan radiatorafsluiters voor verwarming, vloerverwarmingverdelers met toebehoren, kogelkranen, koppelingen en andere accessoires. Ook leveren wij bijbehorende thermische of elektromotorische aandrijvingen en regelapparatuur om de afsluiters aan te sturen.

Over Pettinaroli

Assortiment Pettinaroli

Laatste Pettinaroli nieuws

Aan het laden
Aan het laden