Wat is M-Bus?

Het M-Bus protocol is een Europese standaard (EN-13757-2/3) en is ontwikkeld voor het op afstand uitlezen van verbruiksmeters. De M-Bus is een seriële Master/Slave verbinding. De M-Bus master kan gelijktijdig meerdere Slave elementen (verbruiksmeters) via het netwerk opvragen of uitlezen. De overdracht van de datagegevens van master naar slave is gebaseerd op spanningsmodulatie. De slave naar master overdracht is gebaseerd op stroommodulatie. Ook voedingsspanning voor de M-Bus apparaten kan via de busbekabeling. Het maximale aantal elementen op de buslijn is afhankelijk van het toegepaste type M-Bus omvormer.

Loytec & M-Bus

LOYTEC apparaten met M-Bus ondersteuning werken altijd als master en gebruiken voor de integratie van een M-Bus netwerk een externe signaalomvormer. M-Bus datapunten worden online mbv een netwerkscan ingelezen, of offline indien handmatig invoer noodzakelijk is, of middels een template van de leverancier van het betreffende M-busapparaat. Voor adressering van een M-Busapparaat is een configuratietool beschikbaar. De standaard AST™ functies zijn voor MBus datapunten volledig beschikbaar. In het bijzonder de logfuncties en het cyclisch uitlezen van M-bus-apparaten zijn voor het uitlezen van verbruiksmeters geoptimaliseerd.

Verdere details over de communicatie-eigenschappen van M-bussystemen zijn beschikbaar in de producthandleidingen via download.
Aan het laden
Aan het laden