Wat is DALI?

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) is als protocol voor lichtsturing in de IEC 60929 standaard (annex E) en in de IEC 62386 standaard gedefinieerd. Via DALI kan verlichting, die met een DALI interface is uitgerust, geadresseerd worden aangestuurd voor dim of schakel acties. Ook kunnen DALI-groepen vrij gedefinieerd en verlichtingscenes worden vastgelegd. Door de tweeweg communicatie worden status en foutmeldingen vanuit de verlichtingsmodules doorgegeven. DALI schakelmodules en multisensoren zijn fabrikant onafhankelijk te gebruiken. Verder specificeert de DALI standaard het testen van noodverlichting die is uitgerust met een DALI interface. Binnen een DALI netwerk verzorgt een DALI master volgens het master/slave principe de besturing en uitlezing van DALI apparaten. Door de multimaster mogelijkheid kunnen meerdere masters samenwerken.

Loytec & DALI

LOYTEC apparaten met DALI interface worden als DALI master met constantlichtregeling in het netwerk geïntegreerd. Configuratie gebeurt via de geïntegreerde webserver of via een configuratietool, afhankelijk van het apparaat. AST functies worden ondersteund. Als DALI master kunnen de apparaten als StandAlone worden geïnstalleerd. Voor integratie in Gebouwautomatiseringssystemen bieden de DALI masters van LOYTEC zowel een BACnet als een LonMark interface.

Een tijd geleden hebben wij een DALI-2 webinar uitgezonden en een lijst met veelgestelde vragen over DALI opgesteld.
Verdere details over de communicatieeigenschappen van DALI systemen zijn beschikbaar in de producthandleidingen via download.
Aan het laden
Aan het laden