Vlinderkleppen type wafer en lug

vrijdag 19 februari 2021
Lug-type als spui-klep
Vlinderkleppen bij Vedotec zijn te onderscheiden in twee verschilllen de uitvoeringen, namelijk de 'lug' en de 'wafer'. De lug is een uitvoering waarbij de vlinderklep is uitgevoerd met gaten rondom, dit is om de vlinderklep tussen 2 leidingen te monteren en rondom vast te bouten. Het voordeel van de lug-versie is dat deze ook aan het eind van een leiding gemonteerd kan worden als spui-klep.
De andere versie is de wafer-uitvoering. Deze vlinderklep heeft twee of vier oren waarbij de klep tussen twee flenzen geklemd zit. Het voordeel hiervan is bij vervanging 2 of 4 bouten los gedraaid dienen te worden om de klep tussen de flenzen uit te halen.

Bediening

Om Vlinderkleppen te kunnen bedienen zijn er twee mogelijkheden:
  • Handbediend;
  • Gemotoriseerd.
Voor het bedienen van de vlinderkleppen met de hand zijn er twee mogelijkheden: via een handlifter of een wormwiel. De handlifter is een hendel waarbij een mechanische vergrendeling aan de onderkant van de hendel zit, wanneer deze ingeknepen wordt zal door middel van een tandverbinding geblokkeerd worden in de stand waarbij de hendel losgelaten wordt. De ander mogelijkheid is een vlinderklep uit te voeren met een wormkast. Dit is een kast waar een tandwielverbinding in zit. Wanneer er aan het wiel gedraaid wordt, zal de vlinderklep open en dicht worden gedraaid.

De vlinderkleppen kunnen ook gemotoriseerd worden aangestuurd. Er zijn twee verschillende type motoren hiervoor te gebruiken. De ene manier is de vlinderklep voorzien van een sterke luchtklepmotor, de andere is een grote industriële motor te plaatsen. Beide uitvoeringen zijn er in de 24V en de 230V uitvoering te verkrijgen. Hierbij zijn ook 0-10V of 2-/3-puntsturingen mogelijk.

Bekijk ons assortiment vlinderkleppen in de webshop.
Bekijk ons assortiment vlinderkleppenWilt u meer technische info over de verschillende types vlinderkleppen? Bekijk dan het artikel hierover in de kennisdatabase.
Lees het artikel over vlinderkleppen
Aan het laden
Aan het laden