Direct alarm bij lekkage & wateroverlast!

donderdag 31 mei 2018
Lekkage en wateroverlast is een bedreiging voor veel bedrijven. Zeker wanneer er dure apparatuur aanwezig is, is het belangrijk om bij lekkage en wateroverlast direct gealarmeerd te worden.
In veel gebouwen en bedrijfsruimtes staat tegenwoordig belangrijke en dure apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan de serverruimtes, schakelkasten en ketelhuizen in kantoorgebouwen. Wanneer door lekkage kortsluiting wordt veroorzaakt in één van deze ruimtes kan het zomaar gebeuren dat het regelsysteem van het complete gebouw niet correct meer functioneert. Bij kantoorgebouwen zijn de gevaren niet zo groot, maar men moet er niet aan denken dat lekkage of wateroverlast een compleet ziekenhuis of datacenter uitschakelt. Dit kan eenvoudig voorkomen worden door de detectoren van Jola te gebruiken.


Hockeypuck

Jola levert een brede range aan lekkagedetectoren. De bekendste is natuurlijk de Hockeypuck. Dit is een plaatelektrode voor montage op een vloer, in een lekbak of een andere egale oppervlakte. Door de 4 'pootjes' zweven de 2 elektrodeplaten als het ware boven de vloer. Wanneer een geleidende vloeistof onder de plaatelektrode doorloopt en een geleidende verbinding maakt tussen de 2 elektrodeplaten volgt er alarm. Doordat de elektrodeplaten niet direct contact hebben met het te bewaken oppervlak, maar erboven zweven door de 'pootjes', kan deze ook toegepast worden op metalen vloeren of in metalen lekbakken. De Hockeypuck is 4-draads, 2 draden voor de voeding (12...30V AC/DC) en 2 draden voor het potentiaalvrije verbreek­contact. Door het verbreekcontact is er niet alleen alarm bij wateroverlast, maar ook bij spanningsuitval of draadbreuk. Er is geen relais nodig!

Naast de Hockeypuck hebben wij nog veel andere varianten vloeistofdetectoren in ons leveringsprogramma. Er zijn bijvoorbeeld wandelektroden, hangelektroden, band- & kabelelektroden, staafelektroden, tapijtelektroden en meer.

Voorbeelden lekkagedetectie

Veel toepassingsgebieden

De waterdetectoren van Jola kunnen op veel plekken gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Datacenters & serverruimtes
  • Laboratoria
  • Ziekenhuizen & zorginstellingen
  • Musea & bibliotheken
  • Kelders & ketelhuizen
  • Schakelkasten & schakelruimtes
  • Magazijnen
De lekkagedetectoren van Jola zijn niet alleen geschikt voor water of andere geleidende vloeistoffen. Er zijn ook uitvoeringen die gebruikt kunnen worden bij olie, demi-water en andere slecht-geleidende of niet-geleidende vloeistoffen. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij onze specialisten, dit kan per mail via verkoop@vedotec.nl of bel ons op 0888336800.

Waarom de Hockeypuck?

De laatste jaren zijn alleen al in Nederland duizenden Hockeypucks gebruikt. Bedrijven die ze toepassen zijn vaak heel enthousiast en willen niets anders meer. Al meer dan 60 jaar kiezen zij voor de Hockeypuck van Jola! Voorkom overlast door water en andere vloeistoffen en bestel de Hockeypuck nu!  
Bestel de Hockeypuck nu

Hockeypuck: de meest toegepase lekkagedetector!

Aan het laden
Aan het laden