Lucht en vuil in je hydraulische systeem

vrijdag 8 maart 2024
Lucht en vuil in technische systemen kunnen verschillende problemen veroorzaken, afhankelijk van het type systeem en de toepassing ervan.
Dit is waarom je geen lucht en vuil in je technische systemen wil hebben:
Image title
  • Efficiëntie: Stel je voor dat je auto plotseling begint te haperen omdat er wat luchtbellen in de brandstofleiding zitten. Dat is precies wat lucht in technische systemen doet. Het zorgt voor problemen, vermindert de prestaties en laat je in de steek wanneer je het minst verwacht.

  • Slijtage: Vuildeeltjes zijn als die kleine korrels zand die overal terechtkomen en langzaam maar zeker slijtage veroorzaken aan bewegende onderdelen. Dit kan leiden tot vroegtijdige slijtage en falen van de apparatuur.

  • Corrosie: Lucht en vuil kunnen ook corrosie veroorzaken in metalen onderdelen van technische systemen. Corrosie kan leiden tot structurele zwakte en het falen van onderdelen.

  • Verstoppingen: Vuil en afzettingen kunnen leidingen, filters en andere componenten van het systeem verstoppen, waardoor de doorstroming van vloeistoffen of gassen wordt belemmerd.

  • Functioneren van sensoren en instrumenten: Lucht en vuil kunnen de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van sensoren en instrumenten in technische systemen beïnvloeden. Dit kan leiden tot foutieve metingen en onjuiste besluitvorming.

Bij Vedotec hebben we slimme oplossingen voor verschillende technische systemen. Filters staan klaar om alles netjes op te ruimen, separators om orde te herstellen, ontluchtingsventielen om problemen weg te blazen, en natuurlijk, regelmatig onderhoud om problemen te voorkomen.

We zijn er om te helpen en denken graag mee om systemen weer soepel te laten draaien.

Neem voor meer informatie contact op met Stefan Druijf of stuur een mailtje naar verkoop@vedotec.nl.
Aan het laden
Aan het laden