L-STAT: Ruimtebediening in een nieuwe dimensie

woensdag 2 mei 2018
L-SLSTAT-L3TAT is een ruimtebediening voor gebouw­automatisering met modern en minimalistisch design die perfect in ieder interieur past. Het apparaat is direct via Modbus-interface verbonden met bijvoorbeeld een Loytec controller als de LIOB-AIR of L-ROC.
Tot en met 16 L-STAT apparaten kunnen aan een controller aangesloten worden. Hiermee is de bediening vanaf verschillende plaatsen zowel binnen als buiten de ruimte die men wil regelen mogelijk. De L-STAT is uitgerust met een gesegmenteerd LCD display met RGB-achtergrond­verlichting en instelbare kleuren. Hierdoor is het zeer eenvoudig om het kleurconcept aan ieder (kantoor)gebouw aan te passen. Acht capacitieve toetsen dienen als keuze voor de sensorwaarde, instellen van de gewenste temperatuur en voor configuratie van de unit. Tot 4 extern aan te sluiten knoppen kunnen door de controller afgevraagd en verwerkt worden.

Bekijk LSTAT in de webshop

De interne sensoren van de L-STAT meten temperatuur, luchtvochtigheid, condensatiepunt, ruimteverlichting, aanwezigheid en het CO2-gehalte. Op het display worden de datum en tijd weergegeven, evenals de actuele milieubelasting in de vorm van groene blaadjes. Parameters voor aanwezigheid, klimaat, ventilatie en dergelijke die door het programma van de controller gestuurd worden, kunnen door de L-STAT 'overruled' worden. Een direct ingrijpen maakt het mogelijk om belangrijke instellingen voor bijvoorbeeld temperatuur en ventilatie, snel aan te passen.
LROC met LSTAT

Extra functionaliteiten

Een zoemer biedt de mogelijkheid van akoestische feedback bij het bedienen van de toetsen, maar kan ook gebruikt worden voor alarmen of foutmeldingen. Om ongeautoriseerde wijzigingen te verhinderen, zijn twee toegangsniveau's voorzien (eindgebruiker en systeemintegrator). Dit is met een viercijferige PIN beveiligd. Firmware updates en L-STAT configuraties kunnen met een geringe inspanning direct in de controller worden doorgevoerd. L-STAT wordt in de controller door een eenvoudige interface met datapunten getoond, welke direct met de logische toepassing IEC 61131 of IEC 61499 kan worden verbonden en alle gangbare functies voor datapunten zoals alarmmeldingen, tijdschakelingen, trendweergaves, historische filters, rekenkundige functies en meer biedt.

Met behulp van NFC-tags draagt de L-STAT de URL van de controllers webinterface over naar mobiele apparatuur, voor nog omvangrijkere besturingsmogelijkheden en beheerfuncties. Bovendien beschikt de L-STAT over een infraroodontvanger waarmee hij middels een afstandsbediening kan worden gebruikt.

Customized design

Vanaf 100 stuks kunt u het uiterlijk van de L-STAT zelf configureren. Er kan gekozen worden uit een behuizing in de kleuren zilver, zwart of wit. Ook kunnen de toetsen naar wens geconfigureerd worden.
Aan het laden
Aan het laden