Nieuws

  • GACS-Verplichting 15-4-2024

    Heeft uw kantoorgebouw een verwarmings- of airconditioningsysteem met een nominaal vermogen van 290 kW of meer? Dan is het vanaf 1 januari 2026 verplicht om een gebouwautomatiserings- (GA) en controlesysteem (CS) te hebben. Dit wordt ook wel de GACS-verplichting genoemd...

  • Verschil tussen Single-jet en Multi-jet watermeters 12-4-2024

    Op zoek naar betrouwbare en betaalbare watermeters? Overweeg het verschil tussen Single-jet watermeters met enkele straal en Multi-jet watermeters met meerdere stralen.


  • NIEUW! Tosibox 300-serie 20-3-2024
    Nu beschikbaar!


  • Energie-efficiëntie van gebouwen: Europarlementariërs keuren plannen goed om de sector koolstofarm te maken 18-3-2024

    Het Europees Parlement heeft op dinsdag 12 maart een grote stap gezet richting een duurzamere toekomst met nieuwe plannen om de bouwsector te verduurzamen. Dit belooft een grote vooruitgang in de energie-efficiëntie van gebouwen in heel Europa.

    De wetgeving focust op het verminderen van emissies, het verbeteren van energiebesparingen en de overstap naar schonere energiebronnen. Dit is cruciaal voor het behalen van de Europese klimaatdoelen en het bevorderen van een gezonder milieu voor iedereen.

    Voor onze markt opent dit mogelijkheden tot innovatie en groei. Van het renoveren van bestaande gebouwen tot het integreren van geavanceerde systemen in nieuwe gebouwen.

  • Lucht en vuil in je hydraulische systeem 8-3-2024
    Lucht en vuil in technische systemen kunnen verschillende problemen veroorzaken, afhankelijk van het type systeem en de toepassing ervan.
    Dit is waarom je geen lucht en vuil in je technische systemen wil hebben:
    Image title
  • Uitnodiging DALI-trainingen 6-8-2023
    DALI staat voor (Digital Addressable Lighting Interface) en is een protocol voor lichtsturing. Via DALI kan verlichting, die met een DALI interface is uitgerust, geadresseerd worden aangestuurd voor dim of schakel acties. Wilt u meer weten of DALI, de toepassingen van DALI en hoe DALI geprogrammeerd moet worden? Volg dan één van onze DALI-trainingen.DALI-producten
  • Nieuw: Mix I/O-modules van Metz Connect 30-1-2023

    Met BACnet MS/TP of Modbus RTU

    De nieuwe MB-DIOx/y-IP65 modules zijn ontwikkelt voor het aansturen van actuators in ventilatiesystemen. Ze zijn leverbaar met 2 of 4 digitale ingangen (DI) en 1 of 2 relaisuitgangen (DO), de geschikt zijn voor een decentraal meldcontact en sturing van decentrale schakelopdrachten. Met de meldcontacten (DI) kunnen bijvoorbeeld deurcontacten, contacten van aanwezigheidssensoren of posities van luchtkleppen binnengehaald worden. Op basis daarvan kunnen actuators of de verlichting gestuurd worden. 
    Image title
  • Verhuizing Vedotec 10-11-2022
    Per 1 januari 2023 gaan wij verhuizen. Wij betrekken een nieuw pand in Nesselande, Rotterdam. 
  • Nieuwe DALI-multisensoren met Bluetooth en beacon 1-8-2022
    De nieuwe DALI-multisensoren van Loytec, types LDALI-MS2-BT en LDALI-MS4-BT hebben een geïntegreerde Bluetooth-chip. Deze chip fungeert als baken, ook wel beacon genoemd, en iBeacon, Eddystone-UID en een Loytec custom beacon worden ondersteund. Hij verstuurt regelmatig een vrij-configureerbaar beacon-ID. Dit ID kan vervolgens door eindapparaten, bijvoorbeeld smartphones, worden ontvangen en gebruikt worden voor indoor navigatie.
    Nieuwe DALI-sensoren met Bluetooth en beacon
  • Schone installatie met Pettinaroli spoelsets 7-4-2022
    De Pettinarol Commissioning Solutions, oftewel spoelsets, zijn bedoeld om de installatie schoon te houden en te kunnen spoelen .
    PCS met PICV, FilterBall en Bypass
  • Prijswijzigingen 1 augustus 2021 13-7-2021
    Onze prijzen zijn gebaseerd op de prijzen die onze leveranciers hanteren. Wanneer een inkoopprijs wijzigt, wijzigt ook onze verkoopprijs. Meestal is dit één keer in het jaar op 1 januari, maar een aantal leveranciers voelt zich genoodzaakt om dit ook op 1 augustus de prijzen te wijzigen.
  • Prijswijzigingen 1 juni 2021 4-5-2021
    Onze prijzen zijn gebaseerd op de prijzen die onze leveranciers hanteren. Wanneer een inkoopprijs wijzigt, wijzigt ook onze verkoopprijs. Meestal is dit één keer in het jaar op 1 januari, maar een aantal leveranciers voelt zich genoodzaakt om dit ook op 1 juni de prijzen te wijzigen.
  • 5 jaar garantie bij S+S Regeltechniek 15-3-2021
    Kwaliteit is bij S+S niet zomaar een belofte, maar een basisprincipe. Om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen ontwikkelt, programmeert en produceert S+S vrijwel al hun sensoren in hun eigen fabriek in Duitsland. De sensoren worden eerst gecontroleerd op kwaliteit en gekalibreerd voordat ze verzonden worden. Daarvoor staat 'Made in Germany'! Om deze Duitse kwaliteit te onderstrepen heeft S+S de garantie voor nieuwe producten uitgebreid naar 5 jaar, bovenop de wettelijke eisen bij eventuele defecten.
  • Vlinderkleppen type wafer en lug 19-2-2021
    Lug-type als spui-klep
    Vlinderkleppen bij Vedotec zijn te onderscheiden in twee verschilllen de uitvoeringen, namelijk de 'lug' en de 'wafer'. De lug is een uitvoering waarbij de vlinderklep is uitgevoerd met gaten rondom, dit is om de vlinderklep tussen 2 leidingen te monteren en rondom vast te bouten. Het voordeel van de lug-versie is dat deze ook aan het eind van een leiding gemonteerd kan worden als spui-klep.
  • Nieuw: Push-in technologie bij I/O-Modules en relais 17-11-2020
    Regelkasten worden steeds belangrijker in de markt van gebouwautomatisering en industriële automatisering. Er staat echter grote druk op productiecapaciteit en -kosten. De regelkasten moeten steeds sneller geleverd worden, maar ook steeds veiliger worden, eenvoudig aan te passen zijn en 'downtime' moet steeds korter zijn of mag helemaal niet meer voorkomen.
    Regelkast met I/O-modules met nieuwe Push-in technologie!
  • Nieuwe generatie in de Lock 200-serie 15-10-2020
    De nieuwe Tosibox Locks in de 200-serie zijn twee efficiënte apparaten als het gaat om veilige verbindingen. De Lock 210 en Lock 250 hebben een VPN-snelheid (throughput) van maarliefst 30 Mbs, dit is het dubbele ten opzichte van de Lock 200, hun voorganger.
  • CO2 meten voor schone lucht 7-9-2020
    Sinds kort (of nog steeds) zijn CO2-sensoren weer veel in het nieuws. Al jaren bestaat het 'frisse scholen-programma' van de overheid.* Hiermee kon een school subsidie, goedkope financiering en technische kennis ontvangen om scholen te 'verfrissen'.

  • Nieuw: De Modbus gateway van Metz Connect 19-6-2020
    Binnen de gebouwautomatisering is het koppelen van Modbus apparatuur binnen een IP-netwerk vaak een grote uitdaging. De grootste hobbel die daar genomen moet worden is de vertaalslag die gemaakt moet worden van Modbus RTU naar Modbus TCP.
  • Uw netwerkaansluiting snel monteren op DIN-rail 30-3-2020
    Moet u regelmatig een netwerkaansluitpunt afmonteren in een besturings- of regelkast? Hiervoor wordt meestal een standaard opbouwvoorziening toegepast.
  • De Dikke Blauwe 2020 is uit! 21-1-2020
    Op dinsdag 21 januari is De Dikke Blauwe 2020 gelanceerd.
    Marien ontvangt De Dikke Blauwe 2020 van Piet
  • Samenwerking S+S Regeltechnik en Vedotec 21-11-2019
    Vedotec is al jaren dé distributeur van producten van S+S Regeltechnik in Nederland. Dit is weer officieel gemaakt tot en met 2021, door middel van een certificaat.
    S+S Regeltechnik: voelbare precisie
  • Jola vervangt PVC-kabel door TPK-kabel 2-8-2019
    Vanaf 1 Augustus 2019 worden alle sensoren/detectoren van Jola die voorheen geleverd werden met PVC-kabel nu uitgevoerd met TPK-kabel.
  • Loytec ontvangt DALI-2 certificering 11-7-2019
    Loytec produceert controllers en regelaars met DALI-interface. Een aantal componenten daarvan zijn nu DALI-2 gecertificeerd.
  • Waterzijdige Dikke Blauwe 1-3-2019
    De Dikke Blauwe catalogus - waterzijdige editie - is nu beschikbaar!
  • Tosibox partner of the year 4-2-2019
    Vedotec is 'International Tosibox Partner of the Year 2018' geworden!
  • Direct alarm bij lekkage & wateroverlast! 31-5-2018
    Lekkage en wateroverlast is een bedreiging voor veel bedrijven. Zeker wanneer er dure apparatuur aanwezig is, is het belangrijk om bij lekkage en wateroverlast direct gealarmeerd te worden.
  • CO2-sensoren: goed klimaat is meetbaar 30-5-2018
    De concentratie CO2 in de lucht geldt als graadmeter voor acceptabele luchtkwaliteit voor het binnen­klimaat van uw kantoor of (school)gebouw.Een heerlijk binnenklimaat met CO2-sensoren
  • Multi-I/O-modules met BACnet 29-5-2018
    Een nieuw lid van de BACnet MS/TP familie: de BACnetmodule BMT-Multi I/O is een compacte en eenvoudig te installeren oplossing voor uw netwerk.
  • L-STAT: Ruimtebediening in een nieuwe dimensie 2-5-2018
    L-SLSTAT-L3TAT is een ruimtebediening voor gebouw­automatisering met modern en minimalistisch design die perfect in ieder interieur past. Het apparaat is direct via Modbus-interface verbonden met bijvoorbeeld een Loytec controller als de LIOB-AIR of L-ROC.
  • Student implementeert controller noodverlichting 1-5-2018
    De Sint Maartenskliniek werd in 2015 voorzien van nieuwe noodverlichting. Voor de oudbouw zijn in totaal 250 armaturen nodig. Inmiddels heeft Fagerhult 80 armaturen en pictogrammen geleverd. Die zijn geautomatiseerd, zodat ze via DALI aangestuurd kunnen worden. Vervolgens is er een communicatiemodule tussengezet om te communiceren met het gebouwbeheersysteem van Siemens.
Aan het laden
Aan het laden