Nieuwe DALI-multisensoren met Bluetooth en beacon

maandag 1 augustus 2022
De nieuwe DALI-multisensoren van Loytec, types LDALI-MS2-BT en LDALI-MS4-BT hebben een geïntegreerde Bluetooth-chip. Deze chip fungeert als baken, ook wel beacon genoemd, en iBeacon, Eddystone-UID en een Loytec custom beacon worden ondersteund. Hij verstuurt regelmatig een vrij-configureerbaar beacon-ID. Dit ID kan vervolgens door eindapparaten, bijvoorbeeld smartphones, worden ontvangen en gebruikt worden voor indoor navigatie.
Nieuwe DALI-sensoren met Bluetooth en beacon

Binnenkort

In de toekomst zal de Bluetooth-chip ook zelf bakens ontvangen en deze informatie via DALI (wat is DALI?) doorsturen naar een controller. De informatie is dan in de vorm van een datapunt beschikbaar op de controller zelf. Het datapunt bevat het tijdstempel en het ID van het verzendende baken. Momenteel kunnen de LDALI-MS2-BT en LDALI-MS4-BT tot maximaal 32 bakens per sensor ontvangen en verwerken. Dit wordt gebruikt voor gebruikers-scenario's zoals het volgen van (bedrijfs)eigendommen via asset tracking, het maken van warmtekaarten, hot desking* en nog veel meer.

Unboxing

Bekijk hoe Charisse de eerste LDALI-MS4-BT voor u uitpakt:


Functies

De LDALI-MS2-BT kan gebruikt worden tot een hoogte van 12m, als zogenaamde 'highbay-sensor'. De LDALI-MS4-BT kan gebruikt worden tot 5m hoogte, maar is een stuk klein en de sensor steekt niet uit, waardoor deze vrij vlak tegen het plafond zit. Beide sensoren beschikken uiteraard over een aanwezigheidssensor (beweging en geluid), lichtintensiteitsensor, IR ontvanger, temperatuursensor en vochtsensor. Ook zijn ze voorzien van 3 digitale ingangen (DI), voor bijvoorbeeld schakelaars, drukknoppen of raam-/deurcontacten.

De sensoren passen perfect in het pakket met de andere producten voor DALI-lichtsturen van Loytec, zoals DALI-controllers en LROC-40x room automation. Ze kunnen ook gebruikt worden in andere DALI-2-netwerken. Verder kan met de optionele afstandsbediening L-RC1 via de geïntegreerde infraroodontvanger in de LDALI-MS2-BT / LDALI-MS4-BT de verlichting gestuurd worden, evenals de zonwering of de complete HVAC. Met de gemeten temperatuur en luchtvochtigheid kan in het gebouwbeheersysteem de actuele dauwpunt berekend worden.

Montage

De LDALI-MS2-BT kan op 3 manieren gemonteerd worden: op een standaard installatiedoos, in een verlaagd plafond met de montage-veren of als opbouw met de meegeleverde opbouwrand. De LDALI-MS4-BT kan alleen in een verlaagd plafond worden ingebouwd.
De sensoren worden gevoed via de DALI-bus en zijn beide DALI-2 gecertificeerd.

Bestel nu!
*Hot desking wordt veel gebruikt bij flexibele werkplekken.
Aan het laden
Aan het laden