Nieuwe sensoren van S+S Regeltechnik   

Onze partner S+S Regeltechnik brengt regelmatig nieuwe sensoren op de markt. Hieronder een overzicht van de opnemers die de laatste tijd zijn gelanceerd: 

Sensoren voor industriële toepassingen

Binnenkort verschijnt er een compleet nieuwe lijn sensoren van S+S Regeltechnik: industrie-sensorenDrukverschilopnemer in RVS-behuizing in de TYR2E behuizing. De sensoren kenmerken zich een robuuste behuizing, optioneel leverbaar met een display met slagvast scherm. Andere voordelen zijn:
 • Ongevoelig voor storingen (EMV);
 • RVS behuizing (V4A, 1.4571);
 • IP67 dichtheid voor bescherming tegen stof, regen, sneeuw en sterke waterstralen;
 • Kabelwartel met trekontlasting;
 • Optioneel met M12-stekker.
Deze behuizing is leverbaar als opnemer voor het meten van temperatuur, vocht, druk en luchtkwaliteit. Verder zijn er verschillende uitvoeringen, zoals opbouw- of kanaalmontage. Daarnaast kunnen ook de standaard TYR2-behuizingen geleverd worden met M12-stekker, maar ook de dompel-/kanaaltemperatuursensoren TF54/TM54.
Bekijk de nieuwe industriesensoren direct in onze webshop.


Drukopnemers in compacte behuizing

De nieuwe drukopnemers/drukverschilopnemers van het type Premasgard 211x, 212x en 212x-SDPremasgard 211x met Display zijn bedoeld voor toepassing in luchtkanalen, luchtbehandelingskasten, filtertechniek, cleanrooms, ziekenhuizen en nog veel meer. Door de compacte behuizing zijn ze vrijwel overal te monteren. Ze hebben 8 instelbare meetbereiken tussen 0 en 5000 Pa en omschakelbare uitgangen (4...20mA en 0-10V). Daarnaast kunt u ze bestellen met display zodat direct de druk of het drukverschil zichtbaar is. Hierdoor zijn de druksensoren flexibel toe te passen in ieder project en op allerlei locaties.
Tussen de drie types zitten nog enkele verschillen:
 • Premasgard 211x: meetpoorten aan de bovenzijde, wartel onder;
 • Premasgard 212x: meetpoorten én wartel onder;
 • Premasgard 212x-SD: meetpoorten én wartel onder, IP43 behuizing (klikdeksel).
Bekijk de nieuwe drukopnemers direct in onze webshop.

Temperatuur-/vocht-/CO2-opnemers inbouw

FSTM in Gira
S+S Regeltechnik heeft een nieuwe range sensoren uitgebracht voor inbouw in een door u te kiezen schakelaarprogramma. De opnemers zijn leverbaar als temperatuuropnemer, vochtopnemer, CO2-opnemer of een combinatie van 2 of 3 van deze eenheden. Als uitgang kan gekozen worden voor 0-10V of Modbus. De sensoren zijn voor toepassing in een niet-aggresieve, stofvrije omgeving zoals woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen en hotels. Standaard worden ze geleverd in Gira systeem 55, maar in principe zijn ze leverbaar in vrijwel elk schakelmateriaal van de bekende merken, zoals Gira, Berker, Busch-Jaeger, Siemens, Merten en Jung. Hierdoor kunnen de opnemers gebruikt worden in ieder interieur. 
U kunt enkele producten vinden in onze webshop, maar omdat er zoveel verschillende opties zijn moeten de andere uitvoeringen aangevraagd worden via 088-8336800 of verkoop@vedotec.nl.

Vitrinesensoren

Speciaal voor musea, tentoonstellingen en gallerieën heeft S+S Regeltechnik een vitrinesensor VFF/VFTF ontwikkeld om temperatuur en vocht te meten. In deze omgevingen kan door verkeerd binnenklimaat onherstelbare schade veroorzaak worden aan bijvoorbeeld schilderijen en andere kunst. Door het toepassen van de nauwkeurige vitrinesensor, de maximale afwijking bij vocht is 2%, kunnen problemen voorkomen worden. De meting vindt plaats door middel van een steekbare meetsonde met een sinterfilter uit metaal. De sensor kan discreet ingebouwd worden in wanden of door een plafond omdat er slechts 2,5mm uitsteekt. Meer informatie over de vitrinesensor kunt u vinden in onze webshop.

Modbussensoren

Sensoren met Modbus-interface had S+S al in het assortiment, maar binnenkort wordt de hele serie vernieuwd. Er is een nieuwe behuizing gemaakt (TYR3) die speciaal ontwikkeld is voor de sensoren met Modbus-aansluiting. De belangrijkste kenmerken zijn de robuustheid, galvanische scheiding van de Modbus-interface (RS485), eenvoudige inbedrijfname en gemakkelijke bediening.
De Modbusopnemers in de nieuwe behuizing zijn nog niet leverbaar en worden verwacht in Q3/2019.

Andere ontwikkelingen

Naast bovengenoemde nieuwigheden zijn er nog andere nieuwe artikelen of wijzigingen:
 • FS-20: vorstthermostaat tegen vorstschade - binnenkort leverbaar;
 • Premasgard 814x-Modbus: meting van druk(verschil), volumestroom, temperatuur en vocht voor het bewaken van lucht- en klimaatinstallaties;
 • RLQ-SD/KLQ-SD: ruimte-/kanaalopnemer die VOC meet voor een gezond binnenklimaat.

Aan het laden
Aan het laden