• Snel leverbaar
  • Europese kwaliteit
  • Breed assortiment

Gezonde lucht in scholen met CO2-meting

Goed ventileren is noodzakelijk voor een fijn en gezond binnenklimaat. Gezonde lucht helpt ook om CO2-sensor met stoplicht, standaard en trafode overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Het CO2-gehalte (wat is CO2?) in een ruimte is één van de belangrijkste indicatoren of de lucht nog schoon genoeg is, of dat er geventileerd moet worden. Het RIVM en de overheid schrijven dat ventileren belangrijk is voor de gezondheid.* Een voorbeeld hiervan is het 'Frisse Scholen' programma van de overheid van enkele jaren geleden. Vedotec heeft een brede range aan sensoren om het CO2-gehalte te meten. Hierdoor kunnen wij maatwerk leveren.

Stoplicht

De sensoren zijn leverbaar met stoplicht. Een stoplicht geeft heel duidelijk aan; groen betekent goede luchtkwaliteit, oranje betekent ventileren, rood betekent verlaat de ruimte tijdelijk en zorg voor goede luchtverversing. De berekening van de waarde in ppm (parts per million) gebeurt met een microprocessor. Deze processor zorgt er voor dat de meting omgezet wordt naar het juiste uitgangssignaal. De sensoren zijn ook leverbaar met een display waarop het CO2-gehalt in ppm af te lezen is. Waar een techneut graag een exacte waarde in ppm’s ziet, is een precieze waarde voor een niet-techneut vaak lastig te interpreteren, dit kan leiden tot verkeerde opvatting over de luchtkwaliteit.

Montage aan de wand

Eén van de sensoren die wij leveren is een 'Plug-and-play' oplossing, die nu te gebruiken is als indicatie om de ventileren, maar later ook eenvoudig te integreren is in het ventilatiesysteem. hierdoor is de uitgave die u nu doet, geen weggegooid geld, maar een investering voor de toekomst.

Ons advies is om een CO2-sensor waar mogelijk altijd aan de wand met vaste voedingsspanning te monteren. Een CO2-sensor is een gevoelige sensor met een zeer nauwkeurig meetelement. Op het moment dat deze los op een bureau of kast wordt geplaatst, is er een risico op vallen of vervuiling. Dit kan er voor zorgen dat de sensor niet meer nauwkeurig werkt. Daarnaast is het verstandig een sensor op een vaste plaats (gemonteerd) te laten zodat de automatische kalibratie het beste functioneert. De vaste voedingsspanning zorgt ervoor dat er geen batterijen vervangen hoeven te worden, dit komt het kostenplaatje en de duurzaamheid ten goede. De standaard voedingsspanning is 24V AC/DC en kan dus verzorgd worden door een vaste trafo of door middel van een stekkertrafo die eenvoudig in het stopcontact gestopt wordt.

Vraag aan
Of bel ons: +31(0)88 833 60 00. U kunt de CO2-meters van S+S Regeltechnik ook opvragen bij uw installateur. 
Bekijk assortiment
Kennis: Wat is CO2?Aan het laden
Aan het laden